Information till dig som är intresserad av valp från oss:Är du intresserad utav en valp från oss?

- Valpar tingas inte förrän de fyllt tidigast 3 veckors ålder så man ser att de är friska och tar sig igenom den första mest kritiska tiden.
Obs! Intresse tas enbart när vi har valpar ute på sidan Till Salu. Intresset för valp har varit oerhört stort sista tiden..

- Besök för intresse sker inte förrän tidigast efter 3-4 veckors ålder då valparna är mycket känsliga för nya bakterier de första veckorna och har fullt upp med att vänja sig vid allt runtomkring.
Detta sker enbart i samförstånd mellan intresserad och oss på kenneln.

- En valp anses inte tingad förrän handpeng är erlagd. Först när detta är gjort skrivs det ut att en valp är tingad åt er. I och med erlagd handpeng godkänner köparen att vid ett eventuellt återbud återfås inte 15% utav köpeskillingen för valpen, detta i enlighet med SKK's rekomendationer. Skulle däremot valpen insjukna eller förolyckas så att köparen inte kan få sin valp, betalas självklart hela handpengen tillbaka. Önskas delbetalning så sker detta enbart på det sätt att man kan dela summan på 2 gånger. Första delen som en större handpeng och sedan resterande vid hämtning.

- Nya hem väljs med omsorg, så först till kvarn är inte alltid det som gäller. Valpen och dess nya familj ska leva med varandra en lång tid och jag vill därför så gott det går säkerställa att det blir rätt för allas skull.

- Jag prioriterar köpare som är inställda på att utföra de hälsotester som ombeds. (HD & ED röntgen och även ögonlysning.)

- Jag ser helst att valpköpare inte planerar kastrera sin hund om inte medicinsk orsak finnes. Det att kastrera har tyvärr blivit en trend och har långt fler negativa effekter än många tror vilket är alldeles för dåligt upplyst.

- Jag kräver inte att köpare ska ställa ut sin hund eller tävla i olika grenar utav hundsport. Men ser med fördel att man planerar stimulans för hunden och vill testa att ställa ut eller tävla så är det ett plus. En hund är som förhoppningsvis de flesta vet inte en soffprydnad och viss stimulering är både roligt och nyttigt för både hund och ägare!

- Valpen hämtas tidigast vid 8 veckors ålder, inte en dag tidigare. Då alla valpar inte kan åka samma dag, planeras eventuell hämtningsdag tillsammans med oss.

Obs! Kom ihåg att planera för din valp! Den kommer behöva mycket sällskap en lång tid framöver och kan inte lämnas ensam längre stunder på en lång tid. Tänker du köpa valp så se till att hundvakt finns om du inte kan se till att någon i familjen är hemma.


När valparna åker har de:

- Avmaskats 3 ggr
- Klippt klor och badats
- Blivit Dolda Fel försäkrade i 3 år, varav valpkullsförsäkring ingår i 10 dagar från leveransdatum
- Blivit vaccinerade (ska vaccineras igen vid 12 veckors och 12 månaders ålder)
- Blivit ID-märkta med microchip
- Blivit veterinärbesiktigade (ej äldre än 7 dagar)
- Blivit registrerade i SKK och får därigenom med sig en stamtavla


De får också med sig:

- Information om den försäkring som erbjuds från mitt valda försäkringsbolag. Ett telefonsamtal med erbjudande om fortsatt försäkring i detta företag kan väntas utav köpare. Man har dock full rätt att tacka nej och välja annat företag. Dolda felförsäkringen är tecknad på mig som uppfödare och har inget med er fortsatta försäkring att göra.

- Ett litet valppaket från vår foderleverantör med mat att börja med.

- En kom ihåg lista från mig där nästkommande vaccinationer, råd angående kommande avmaskningar och en förfrågan om framtida undersökningar som ombeds. Jag önskar att mina valpköpare HD - röntgar, ED - röntgar och Ögonlyser sina valpar när de nått 18 - 24 månaders ålder. När det är dags kan bero på hur hunden utvecklats och hellre något senare än för tidigt.

- Jag erbjuder också mitt stöd och mina råd och tips till mina valpköpare. Mina valpköpare kan alltid kontakta mig för frågor, information eller bara för att snacka en stund. Och jag ser glatt i att bli överröst med bilder så jag får se hur valpen växer upp. Det är alltid härligt! Nu för tiden är det mycket lätt att hålla kontakt via mail eller Facebook. Då jag kan vara svår att nå på telefon uppmuntrar jag mycket till kontakt via mail & facebook. Jag svarar alltid så snart jag kan.

- Köpare inbjuds gladeligen till min facebookgrupp som heter just Kennel Strix's. Där är alla mina valpköpare välkomna. Man kan visa upp sin hund, berätta saker, fråga om tips och se vad som händer i Kenneln.

- Jag vill också att mina valpköpare ska veta att jag ser med glädje om ni vill ställa er hund till förfogande i avel. Har du hanhund med godkända hälsoresultat får ni gärna lägga upp en bild och lite information om honom på min hemsida om ni vill låta honom stå till förfogande till intresserade passande tikägare. Jag ser gärna möjligheten att kunna köpa parning själv på honom om passande tillfälle ges. Om du har tik och funderar på att ta en kull själv, eller tycker det skulle vara kul att ta valpar på henne men inte känner dig säker på att göra detta själv, erbjuder jag mig gärna att som man kallar det ”leasa” henne för en kull. Detta självklart enbart om hälsoresultaten är ok och då efter överenskommelse. I vilket fall som helst ser jag gärna att bli tillfrågad om er hund ska användas i avel för råd och tips.

- Och självklart ett litet valppaket med smått och gott!
Start    Rasinfo    Våra Hundar    Hanar till Avel    Våra Kullar     Parningar    Till Salu

Info till Valpköpare    DNA - Tester    Fodervärd    Länkar    Kontakta Oss    ENGLISH
Kennel Strix's
Finsk Lapphund/Finnish Lapphund